A fesztivál nem csak programjaival szeretné emlékezetessé tenni jubileumi rendezvénysorozatát, hanem jótékonysági akciójával is!
A fesztivál már a korábbi években is sok nemes célt segített a zempléni, tokaj-hegyaljai térségben és ezt a hagyományt most egy kiemelkedően fontos ügy támogatásával szeretné tovább folytatni.

Borsodi előfutam a Nemzeti Vágtára
Kishuszár futamok – előfutamok, „Huszárságok Kiss Kata Zenekar és egyéb kulturális események is várják a Nemzeti Vágta Borsod megyei selejtezőjének programjára az érdeklődőket Hernádkak-Belegrádra-augusztus 7-én, szombaton. A programról érdeklődünk a telpülés polgármesterétől.

A pápát a MEÖT nevében Steinbach József református püspök, a MEÖT elnöke köszönti majd
Ferenc pápa találkozik majd a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának delegációjával is szeptemberben, amikor néhány órára Budapestre utazik, hogy részt vegyen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén.

A rendezvényre ezúttal 2000-nél is több vendég érkezett, köztük 450 határon túli
Az esemény a debreceni agrárcampus területén zajlott, ahol két színpadon és számos egyéb helyszínen zenés programok, áhítatok, előadások kínáltak tartalmas lelki feltöltődést, örömteli együttlétet a látogatóknak. Az önkéntesek csapata nagyon népes volt, 500-nál is többen szorgoskodtak a találkozón szeretetben, jó hangulatban.

Az általános eljárás során az ország minden részéről jelentkeztek az intézménybe fiatalok, hitéleti és nem hitéleti képzésekre egyaránt
A tanító szak esetében tavaly országosan tapasztalt drasztikus visszaesés után most nagyobb volt az érdeklődés. Az intézményben is nyitva áll a pótfelvételi lehetősége, és akár államilag támogatott helyekre is be lehet még jutni.

Augusztustól Pedagógiai Karként folytatják a munkát
Méhes Balázs a kar dékánhelyettese azt mondja, volt aki félreértette a nevüket, mintha kisebb színvonalú képzésük lenne a főiskolai jelző miatt. A most zajló pótfelvételi időszakban már az új nevet használják, vagyis aki jelentkezik a képzésekre, annak a Károli Pedagógiai Karára kell jelentkeznie. A karon hittanoktatókat, kántorokat, óvodapedagógusokat is képeznek. Méhes Balázzsal beszélgettünk.

A gyümölcsöt a csoport tagjai és segítőik szedik majd le
Tízezer kiló almával segíti Mátészalka, Nyírbátor és Vásárosnamény rászoruló családjait a Mátészalkaleaks csoport tagjai. Egy áruházlánc pályázatán, a vásárlók szavazataival nyertek négyszázezer forint támogatást, amelyből megvásárolhatják az almát. Sőt, a gyümölcsöt a csoport tagjai és segítőik szedik majd le. A részletekről elsőként Lintényi Leventét, a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét hallják.

Az őszi árpát és a repcét már betakarították a gazdálkodók, jelenleg néhány hektáron a búza aratása zajlik
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legtöbb ültetvényen az őszi árpát és a repcét már betakarították a gazdálkodók, jelenleg néhány hektáron a búza aratása zajlik.

A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó kaput nyit a fiataloknak az egyház és mindenek előtt a közösség, a szeretet és a hit felé.- mondta Balog Zoltán református püspök, a zsinat lelkészi elnöke, amikor megnyitotta Kárpát- medence legnagyobb református fesztiválját. Az egyházi méltóság úgy látja, hogy a református egység továbbadása és fenntartása napjainkban folyamatos küzdelem, ezért van különösen nagy jelentősége, hogy több száz határon túli vendége is van a keresztény rendezvénynek.

Az esemény vasárnapig kínál lelki és kulturális programokat egyaránt
Megnyitotta kapuit a 2021-es Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó a debreceni agrárcampus területén. A Kárpát- medence legnagyobb református fesztiválja július 27-e és 31-e között kétezer fiatal, köztük 400-nál is több határon túli vendég számára kínál lelki és kulturális programokat egyaránt.
Alt
Alt
Alt
KREWEB
Alt
Alt