December 11-ig nyújthatják be a koronavírus miatt bajba jutott vállalkozások az ágazati bértámogatási kérelmeket a megyei kormányhivatalokhoz
A vendéglátás, szabadidős tevékenység szolgáltatást nyújtó munkaadók részére a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére 50 százalékának megfelelő összegű támogatás nyújtható, legfeljebb a legkisebb munkabér 150%-áig. Ennek részleteiről és az ágazat jelenlegi helyzetéről beszélgetünk Szendrei Mihállyal, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnökével.

Online könyvbemutatókat szervez a Debreceni Református Hittudományi Egyetem a Magyar Tudomány Napja alkalmából
A felvételek november 26-án reggel 9 órától lesznek elérhetők a drhe.hu honlapon.

Miskolc Önkormányzata úgy döntött, idén nem tartja meg a szokásos adventi vásárt
Online térbe költözik a miskolci adventi vásár is. A kormányzati korlátozások és a város egészségének védelme érdekben Miskolc Önkormányzata úgy döntött, idén nem tartja meg a szokásos adventi vásárt. A városvezetés azonban célul tűzte ki, hogy segít azoknak a miskolci kereskedőknek, kézműveseknek, termelőknek, aki szerettek volna részt venni a vásáron, és így online térbe invitálja a kereskedőket és a vásárlókat egyaránt. Az internetes adventi vásár a tervek szerint november 29-én indul. A részletekről Petruskó Norbert sajtószóvivőt hallják.

Az alkalmazás abban segít, hogy minél gyorsabban, minél több tűzoltót értesítsen arról, ha valahol tűz van, és vonulniuk kell
Az önkéntes tűzoltóegyesületeket eddig hat SMS-sel riasztották, ám az appon keresztül akár az egyesület összes tagját tudják értesíteni. A tűzoltók hiánypótlónak tartják a programot, már 1300-an használják is. A részletekről Rubóczki Zoltánt, az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnokát kérdeztük.

Szabó Tibor coachcsal beszélgetünk mindezekről új könyve nyomán
Egy krízis hetekre, hónapokra lebéníthat bennünket, és ezzel nincs is semmi baj a szakemberek szerint. A gyászt, a veszteséget meg kell élni, a legtöbb esetben nincs is szükség szakember segítségére. Azonban Szabó Tibor azt mondja, beszélgetetőtársra mindenképp szükség van. A coach "Így éltünk (túl) mi" című könyvében különböző kríziseket átélt emberek személyes történetén keresztül mutatja be, hogy van kiút a legmélyebb gödörből is.

A történelmi keresztény egyházak, a város és a Debreceni Karitatív Testület idén közösen gyűjtik a rászorulóknak szánt adventi adományokat
A történelmi keresztény egyházak, a város és a 33 tagszervezetet összefogó Debreceni Karitatív Testület idén közösen gyűjtik a rászorulóknak szánt adventi adományokat Debrecenben. A jótékonysági akciók összehangolása nem új kezdeményezés, ám újdonság, hogy a különböző felekezetek a karácsonyi kampányt is együtt bonyolítják.

Megduplázódott az istentiszteletekre járók száma, amióta saját templomuk van a nyíregyházi örökösföldi reformátusoknak
Nagy örömünkre szolgál, hogy a már 20 éve működő gyülekezet egyre nagyobb és nagyobb, és egyre aktívabb – fogalmazott rádiónknak Nagy József lelkipásztor.

Az ásatási leleteket bemutató kiállításra azonban még várni kell
Elkészült a padlásra vezető belső lépcsősor és a zsindelytető. Hamarosan látogatható lesz a tetőtér, az ásatási leleteket bemutató kiállításra azonban még várni kell. A tervek között szerepel egy interaktív tárlat is: fényfestéssel, projektoros kivetítéssel mutatják be a feltárás jeleneteit. Hangó Istvánt a Miskolc Avasi Református Egyházközség lelkipásztorát hallják.

A Szövetség a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódóan az iskolák belföldi honismereti kirándulásait segítette
A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja keretében 200 középiskolai osztálykirándulást támogatott idén ősszel. A Szövetség a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódóan az iskolák belföldi honismereti kirándulásait segítette. A pályázók 300ezer forint támogatást nyerhettek. Az utazás feltétele az volt, hogy a diákok olyan helyszíneket keressenek fel, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódtak. Katona Flórát, a Rákóczi Szövetség kommunikációs munkatársát kédeztük.

A döntés minden diákhitelt érint
A Diákhitel Központ a járványhelyzetre tekintettel meghosszabbítja a hiteltörlesztési moratóriumot. A 2020. március 19-én bevezetett általános hiteltörlesztési moratórium 2021. június 30-ig a társaság 100 ezernél is több ügyfelére terjed ki. A döntés minden diákhitelt érint. Rádiónkat Khorniczer Péter, a Diákhitel Központ üzleti vezérigazgató helyettese tájékoztatta.
Alt
KREWEB
Alt
Alt
Alt