Romántudásuk egy évtized alatt öt-tíz százalékot csökkent
Az erdélyi magyarok között szinte teljes egyetértés van abban, hogy az erdélyi magyaroknak meg kell tanulniuk románul, miközben az önbevallásos romántudásuk egy évtized alatt öt-tíz százalékot csökkent. A Kisebbségi Monitor 2020 című kutatást a Székelyföldi Közpolitikai Intézet és a Bálványos Intézet végezte reprezentatív mintán.

Szerintük egy egész napot megterhelő végig dolgozni maszkban
Kétórántként tíz perc maszk-mentes szünetet szeretne a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete az általa képviselt munkavállalóknak. Karsai Zoltán elnök azt mondja: nem maszk ellenesek, de szerintük egy egész napot megterhelő végig dolgozni maszkban, ezért javasolják a szünetet a munkáltatóknak.

Minden szavazó saját tollat kap, a bizottság tagjai pedig maszkban és kesztyűben dolgoznak majd
Február óta nincs polgármestere Beregdarócnak. A 2018-ban megválasztott polgármester egészségügyi okokból mondott le mondátumáról. Gál Szilvia, a Helyi Választási Iroda vezetője azt mondja, júniusban kellett volna megtartaniuk az időközi polgármester választást, ám a koronavírus-járvány miatt ezt elhalasztották.

600 millió forintos beruházással új, mintegy 2300 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok épül a jövőben
A hagyományos szerencsi csokoládék készítésére specializálódott vállalkozásnak ehhez 282 millió forint támogatást nyújt a kormány versenyképesség-növelő programja révén. Az erről szóló dokumentumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a csokoládé városában. A tárcavezető elmondta: azok a cégek, amelyek szövetséget kötnek a kormánnyal, hosszú távon versenyelőnyre tehetnek szert, mivel a támogatásból megvalósuló technológiai fejlesztéseikkel megalapozzák a hatékonyabb termelést.

Kilencedik alkalommal hirdette meg egyedi jótékonysági kampányát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület
A szervezet ezzel pénzt gyűjt, hogy a hálózatában mentett élelmiszereket minél több nélkülözőhöz el tudja juttatni. Tavaly mintegy 141 ezer rászoruló család kapott adománycsomagot ennek köszönhetően.

A Nyilas Misi Ösztöndíj Programon keresztül 50 diákot segítenek 10 hónapon keresztül havi 10 ezer forinttal
A tehetséges fiatalokat támogathatjuk a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül. Ebben a hónapban a Nyilas Misi Ösztöndíj Programra fordítják a befolyt összeget. Minden évben 50 diákot segítenek 10 hónapon keresztül havi 10 ezer forinttal, hogy az általa választott területen sikereket érjen el. A programban indulása óta 365 diák vett részt, akik összesen 26,5 millió forint támogatásban részesültek.

A fiatalok meggyőzése, elhivatottá tétele egyre sürgetőbb, hiszen ők tudnak a legtovább vért adni
Egyre nehezebb a napi nyolcezer egységnyi készlet előteremtése - erre jelentenek megoldást a fiatalok, akiknek meggyőzése, elhivatottá tétele egyre sürgetőbb, hiszen ők tudnak a legtovább vért adni – mondta el Grubert Roland.

A nyugdíjba vonult Ilyés Ilona után Czapp Katalin lett az igazgató, aki lelkipásztor is
Czapp Katalin az intézmény újraindulása óta tagja a tantestületnek, utóbbi években a tanítás mellett igazgatóhelyettesként tevékenykedett.

A kerékpárosoknak idén sem akadt legyőzője, a villamos viszont visszavette második helyét
A jelenlegi autós forgalom, a reggelente tapasztalható autófolyam nem újkeletű probléma. Évről-évre nő és mára már szinte fenntarthatatlannak látszik, lassan levegőt nem lehet venni, egy lépésnyi hely nem marad az autóktól a városban.

A Magyar Vívó Szövetség 100 millió forinttal támogatta a beruházást
A Faraktár utcai edzőterem kibővült egy 6 pástos épülettel, amelyhez új öltözök, szertárak és egy technikai szoba tartozik új bútorokkal, felszereléssel. A csarnok nemcsak hazai országos, de nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.
Alt
KREWEB
Alt
Alt
Alt