2021-08-02 |
...

Háztetőt tépett le, fákat döntött ki az ítéletidő Beregszászban – a kevesebb mint fél órán át tartó heves széllökések és esőzések következtében a város szélén található Szentföld utcában a szél letépett, majd az úttestre sodort egy teljes háztetőt. Számos kidőlt fa akadályozta a forgalmat. A teljesség igénye nélkül: a Vörösmarty, a Kinizsi és az Ivano Franko utcákban is. A  Sztefanika utcában egy gépjárműre dőlt a fa. Több helyen szünetelt az áram- és az internetszolgáltatás is.

 

Az időjárás más településeket sem kímélt – az egyik legnagyobb kár a szomszédos Makkosjánosiban történt. Itt a központi buszmegállóra dőlt több fa, teljesen megsemmisítve ezzel azt. A törmelékek a forgalmat is akadályozták, de ez a gond már elhárult, ugyanakkor a járdán lévő fa egy része áram alatt lévő kábeleken fekszik, így település elöljárója arra kér mindenkit ,hogy messziről kerüljék el ezt a rész. A településen leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, amely egy tartálykocsira esett. Az Ardóban a fő út mentén taláható csempebolt tetejét is megbontotta a vihar és tombolt az időjárás több kisebb településen, de Munkácson, Ungváron, Salánkon és még Visken is.

 

Egyelőre nem ismert mekkora kár keletkezett a viharok során, de az előzetes információk szerint személyi sérülés nem történt - Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere közösségi oldalán tette közzé, hogy a vihar miatt a kistérség területén vészhelyzet alakult ki. A kommunális szolgálatok a katasztrófa-elhárítással közösen dolgoznak a károk elhárításán. Arra kérik a lakosságot, hogy készítsenek fotót utcanévvel, és tegyék közzé, ahol kidőlt fák korlátozzák a forgalmat, vagy balesetveszélyes szituáció alakult ki.

 

A tegnap estére várt magyarországi Ismerős Arcok koncert is elmaradt a vihar miatt – a szervező KMKSZ ISZ néhány perccel a vihar után közleményt adott ki, melyben sajnálattal tudatták,hogy a koncert az időjárás okozta nehézségek és károk miatt elmarad. Hallgatóink információi szerint az együttes kisbuszára rádőlt egy fa, sérülés nem történt. Az Ismerős Arcok legutóbb több mint nyolc éve  Beregszászban a Pulzus rádió megszületésének alkalmából tartott több napos rendezvénysorozaton lépett fel.

Végső Eszter 

Pulzus rádió 

( a képek felhasználása engedélyköteles!)




Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
KREWEB
Alt
Alt